Пет от пет за Арсенал, Тотнъм се издъни срещу Уест Хем

Уулвс остана бе победа и след мача с Борнемут

Спорт
11:23 - 01 Септември 2022
2175
Пет от пет за Арсенал, Тотнъм се издъни срещу Уест Хем

Арсенал постигна петата си поредна победа от началото на новия сезон, след като надделя с 2:1 над Астън Вила на "Емиратс" в двубой от петия кръг на Премиър лийг.

След куп пропуски и великолепни спасявания на бившия играч на "артилеристите" Емилиано Мартинес домакините все пак взеха аванс с поредното попадение на Габриел Жезус. Дъглас Луис изненада лондончани с гол директно от корнер в 74-тата минута, но само три след това Габриел Мартинели донесе победата на Арсенал и остави отбора си със стопроцентов актив. За Астън Вила това е четвърта загуба в първите пет кръга.

Уест Хем стигна до равенство в лондонското дерби с Тотнъм, като срещата завърши 1:1. Автогол на Тимо Керер даде преднина на "шпорите" в 34-ата минута, а Томас Соучек изравни в 55-ата минута.

"Чуковете" имаха шанс да стигнат и до трите точки в самия край, а гостите получиха дузпа в началото, която бе отменена след разглеждане с ВАР. Тотнъм продължава без загуба и има актив от 11 точки след първите 5 кръга, докато Уест Хем е с 4 точки.

Борнемут и Уулвърхамптън направиха скучно нулево равенство в сблъска си помежду си от петия кръг на Премиър лийг. След като преди няколко дни "черешките" загубиха с 0:9 от Ливърпул, вследствие на което мениджърът на отбора Скот Паркър бе уволнен, тимът от Южна Англия успя да запише чиста мрежа. Уулвърхамптън пък остава без победа през този сезон.