Пет от пет за Реал Мадрид

Кралския клуб обърна Сосиедад на "Бернабеу" и отново е на върха

Спорт
09:17 - 18 Септември 2023
1969
Пет от пет за Реал Мадрид

Реал Мадрид обърна и победи Реал Сосиедад с 2:1 на „Сантяго Бернабеу“ в мач от петия кръг в испанската Ла Лига. По този начин „лос бланкос“ вече са с пълен точков актив.

Андер Баренетчеа изведе Сосиедад напред в резултата в 5-ата минута, но Реал Мадрид достигна до пълния обрат след головете на Федерико Валверде и Хоселу.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Реал Сосиедад. В 5-ата минута Таке Кубо намери Андер Баренетчеа, който засече с първото си докосване в наказателното поле на Реал Мадрид, но Кепа Арисабалага спаси. Последва нов удар от страна на футболиста на Реал Сосиедад и още едно спасяване на Кепа. Баренетчеа обаче стреля и трети път, като този път порази целта.

В 11-ата минута Реал Сосиедад удвои актива си, когато Микел Оярсабал намери Кубо, който с изстрел от далечна дистанция реализира. След проверка на ситуацията с VAR обаче голът не бе зачетен заради засада на японеца.

Родриго навлезе с дрибъл в наказателното поле на Сосиедад в 29-ата минута и шутира, но Алекс Ремиро отрази.

Таке Кубо тръгна на индивидуален рейд в 31-ата минута. Футболистът на Реал Сосиедад се справи с няколко бранители на Реал Мадрид, след което шутира, но Кепа се намеси по впечатляващ начин. Последва центриране от корнер, Микел Мерино се извиси над всички и стреля с глава от близко разстояние, но отново Кепа бе на висота.

Реал Мадрид стартира изключително силно второто полувреме. Още преди да са изтекли и 60 секунди след подновяването на игровите действия, Фран Гарсия напредна отляво и сви топката за Феде Валверде, който с помощта на десния страничен стълб реализира за 1:1.

Реал Мадрид успя да преспи Реал Сосиедад в следващите минути. В 61-ата минута Фран Гарсия центрира в наказателното поле на гостите, където Хоселу се извиси над персоналния си пазач и прати топката в долния десен ъгъл, за да може Реал Мадрид да осъществи пълния обрат.

Браим Диас напредна по дясното крило на нападението в 90-ата минута и центрира за Джуд Белингам, който плонжира и стреля с глава, но Ремиро се намеси по страхотен начин и отрази.

След този успех Реал Мадрид вече е с пет победи от пет мача и остава на върха на Ла Лига с 15 точки, докато Реал Сосиедад е на 11-о място във временното класиране с 6 пункта.