Петър Чобанов : В сряда ще приемем държавния бюджет

Новини
11:49 - 26 Юни 2022
1570
Петър Чобанов: В сряда ще приемем държавния бюджет

В сряда ще приемем държавния бюджет, тоест всичко ще бъде свършено навреме. Това каза депутатът от ДПС Петър Чобанов пред bTV.

„В понеделник сутрин на комисия ще разгледаме и приемем на второ четене държавния бюджет. Ние като "Движение за права и свободи" настояваме тази подкрепа да е отвъд, тоест в повече от мерките на правителството, които както неведнъж казахме, са закъснели, нямат фокус точно върху уязвимите групи. Въпреки всичко твърде вероятно е да подкрепим всички тези мерки и те да се случат, но освен тях ние имаме ясни послание към хората, че сме готови да подкрепим земеделците, общините, полицаите“, добави той. Чобанов обясни, че ДПС продължава да е последователна в своите послания.

„Надяваме доста от нашите предложения да стигнат до хората и те ще са много полезни. Ще настояваме за нашия вариант, но ако има широка подкрепа за актуализацията, тя вероятно ще мине", обясни той.

В предложението на ДПС е заложена и подкрепа за вероизповеданията.

Чобанов обясни, че ДПС е готова за избори и че ще се бори и за хартиени бюлетини на евентуалните предсрочни избори паралелно с машинния вот.

Според него управляващите са се опитвали да се справят със сложни сфери като икономика и финанси с лозунги.