Петър Москов заговори за семейство, нация и Бог

Работещите не бива да са функция на тези, които не искат да се трудят и не искат да се образоват, отсече лидерът на КОД

Новини
13:41 - 22 Юни 2021
2593
Петър Москов заговори за семейство, нация и Бог

Аз имам дълбоката убеденост, че стъпка по стъпка ще постигнем целите си, защото когато човек стои зад идеите си и ги отстоява без компромис - нещата се получават както трябва. Това заяви лидерът на КОД Петър Москов, който е водач на листата на Националното обединение на десницата във Варна. Той бе категоричен, че Националното обединение на десницата не е просто съюз или коалиция, то е идея.

„Обединената десница е идея за завръщането на ценностите и политиките на дясното в актуалния дневен ред на управлението на България. Това зад, което стои Националното обединение на десницата са ценностите за защитата на работещите и предприемчиви хора. Същите тези, които с труда и образованието си са в основата на това България да бъде променена всеки ден.

И сме против това, което различни формации вменяват на работещите хора, че те трябва да бъдат функция. Функция на други, които не искат да работят, функция на тези, които не искат да се образоват и функция на хора, които не искат да спазват правилата на нашата страна. Същите тези правила, за които дедите ни са се борили“, категоричен бе д-р Москов.

Той посочи, че защитата на ценностите и националната идентичност на България са основен приоритет за Обединената десница.

„Националната ни идентичност е изградена върху християнските ценности и върху традициите ни и трябва да ги опазим. Ние от Националното обединение на десницата сме убедени, че едно нормално общество може да бъде стабилно при постигането на целите си в модерния свят, само ако ценностите се градят около понятията: семейство, нация и Бог.

И сме категорично против: левичарския разказ за това, че на тези ценности и тези понятия можем да гледаме с присмех. Това е обидно и е жалко. Не приемаме, че семейството, грижата и отговорността за децата може да бъде заменена от левичарския прочит на неправителствени организации.

Не приемаме, че нацията и националната единичност може да бъде заменена от мултикултурата и търпене на хора, които имат само права, но не и задължения.

И не на последно място, ние не приемаме, че страхът от Бога може да бъде заменен от страх от някаква комисия, която да ни казва как можем или какво не можем да говорим“, категоричен бе д-р Петър Москов.