Петър Стоянов: Фандъкова е моят човек в ГЕРБ

Новини
15:00 - 11 Октомври 2019
2897
Петър Стоянов: Фандъкова е моят човек в ГЕРБ

Синият президент Петър Стоянов даде силно рамо на Йорданка Фандъкова за кмет на София, като не скри симпатиите си към градоначалничката. „Много искам София да има отново за кмет Йорданка Фандъкова. Това, което харесвам в нея е нейната овладяност, сдържаност и балансираност.”, бе директен той на предизборната среща в „Красно село“ снощи. Той дори призна, че в „партията, която представлява Фандъкова”, тя му е най-симпатична.

Бат Петьо аргументира политическия си избор с личните си впечатления от кметицата, с която много пъти се е сблъскал на живо.

Като запален планинар, той сподели, че му е било приятно да среща Фандъкова на планински разходки на Витоша, а последният път се засекли на пътеката към Черни връх.

Стоянов разказа, че цени точното и балансирано поведение на дългогодишната градоначалничка и е изключително важно конгломерат като София да има кмет, от който знаеш какво да очакваш.

„Не може да обещаваш свръх неща.

„Всеки политик трябва да има известна базова почтеност, дявол да го вземе. Въпросът не е само да спечелиш тези пусти избори. Предвидимият човек може да бъде разгадан от своите съграждани и от хората, които работят с него. От този човек не можеш да очакваш подлост, изневяра на принципите.”, увери разпалено присъстващите в залата.  

Експрезидентът се върна назад във времето с думите: „Ще бъда съвсем честен – в последните 10 години видяхме много политици, които започнаха със сравнително тих, скромен политически вървеж и в края на своята политическа кариера стигнаха до самозабрава, самонадеяност, пустословие, което в голяма степен отблъсква хората и от тях и от партията, която ги е излъчила. Г-жа Фандъкова хич не е от тези политици“, отправи индиректен комплимент към градоначалничката Стоянов. 

„Тя просто има моята чистосърдечна симпатия. Аз говоря с много хора, които никога няма да се радват на придобивките на София. В известна степен има някакво съперничество, което аз туширам трудно, но успявам да туширам за сега между София и Пловдив. Трябва да ви кажа, че много пловдивчани ми казват: „Вижте, ние се чудим София си има един кмет, който си е кмет, който работи, който работи почтено“. Умишлено няма да се спирам върху подлези, надлези. Всичко това тя го каза по-добре от мен, всичко това се вижда, всичко това вие го знаете. Щеше ми се да кажа,че много искам София да има отново за кмет Йорданка Фандъкова“, заключи Петър Стоянов.