Петър Величков: БФС да спрат с лъжите!

Ще бъде проведен Конгрес и в зависимост от резултата, може да бъде обжалван, ако не им хареса, прогнозира юристът

Спорт
10:22 - 08 Декември 2023
3383
Петър Величков: БФС да спрат с лъжите!

"Има превъзбуда от това, че Михайлов подаде оставка. Има свикан Конгрес, това успокои обществеността, като хората си мислят, че това е краят, но действията на БФС и знаците, които дават, не говори точно това. Искаме да кажем, че провеждането на Конгреса е само една част от работата, която трябва да се свърши", заяви Петър Величков - човек от щаба на Димитър Бербатов.

"Действията на хората и тези в Изпълкома, показват следното. Ще бъде проведен Конгрес и в зависимост от резултата, може да бъде обжалван, ако не им хареса. Допускам, че той ще бъде обжалван без значение от резултата, за да може Борислав Михайлов да остане на власт, надявайки се, че напрежението ще стихне. Надява се, че фокусът на държавата ще се измести отново от футбола и той ще може да си стои там безнаказано. Визирам, че след подадената оставка на Михайлов бе избран Михаил Касабов", допълни юристът.

"Възниква въпросът защо ръководството на БФС не желае да впише Касабов като представляващ БФС. Отговорът е един - не желаят да го впишат, защото ако Конгресът бъде обжалван, ръководството на БФС ще бъде това, което е вписано", заяви още Величков.

"В Изпълкома един от членовете Димитър Георгиев директно заяви, че той ще направи да има право и ще се кандидатира за президент, за да може да обжалва до дупка. Видях позицията на футболния съюз. Безумие е това, което прочетох, че Касабов ще представлява БФС с решение от управителния съвет. Да спрат с тези лъжи. Планът е да обжалват. Това искам да го знае цялата общественост в страната. Нека да го знаят.

Тези хора възнамеряват бурята да премине и възнамеряват без повод дори, ако е необходими, да обжалват и да оставят Михайлов начело. Единственият начин да бъда опроверган е Касабов да бъде вписан", завърши той.