Петър Величков: Боби пропусна, че по дневния ред на клубовете, на Конгреса ще има допълнителни точки

Спорт
17:38 - 25 Януари 2022
1152
Петър Величков: Боби пропусна, че по дневния ред на клубовете, на Конгреса ще има допълнителни точки

Членът на екипа на Димитър Бербатов в борбата му за президентът на БФС Петър Величков говори след Изпълкома на БФС.

"Не желая да коментирам решенията след Изпълкома. Това ръководство в работата си показва, че не се води от устава и закона. Не желая да коментирам миналото на българския футбол. Тези хора са миналото на българския футбол. Бъдещето на българския футбол ще бъде решено от клубовете на конгреса, ако той се проведе честно и бъде избрано ново ръководство.

Ситуацията е следната. Според свикването през септември на Конгреса има определен дневен ред. Според подписката на клубовете сега има друг дневен ред. Това, което Борислав Михайлов каза, че дневният ред е копи/пейст, е вярно. Но той услужливо пропусна, че по дневния ред на клубовете, искащи изборен Конгрес има допълнителни точки. Когато имаме такъв случай, Конгресът трябва да мине и по двата дневни реда", каза Величков.

"Нашите следващи стъпки са във връзка с това, на което станахме свидетели. След като той твърди че Конгресът ще се проведе по дневния ред от септември, това означава, че той игнорира подписката на клубовете, защото те искат провеждането по дневния ред, за който говори Михайлов плюс още неща да бъдат включени в дневния ред.

Ще се стигне до съд, да. За съжаление пак ще се излагаме и пак ще трябва съдът да решава. Съдът ще вземе решение и вероятно ще трябва да се проведе по този дневен ред", добави бившият член на Изпълкома на БФС.

"Защо ние копирахме техния дневен ред и добавихме още важни точки? Защото преди 18 март онзи дневен ред може да бъде променен до месец преди провеждането на Конгреса. За да бъдат гарантирани клубовете, че ще има Изборен конгрес тази подписка беше необходима. Последните две седмици цареше небивала еуфория около това как да бъде спряна тази подписка. Обаждаха се, заплашваха клубове, говориха за изключване на клубове. Естествено не посмяха да изключат никой, но успяха да изплашат клубовете и има такива, които подписаха техните контрадекларации. Но явно се оказаха недостатъчни, за да отхвърлят подписката и просто я игнорираха. За това говоря, когато казвам за поредното нарушаване на устава и закона", завърши Величков.