Петър Величков: Делегатите трябва да бъдат смели

И да кажат дали искат футбола да остане в блатото, или искат промяна, заяви юристът

Спорт
17:34 - 14 Март 2024
1366
Петър Величков: Делегатите трябва да бъдат смели

"За съжаление по-скоро предпочитам да говоря не за очакванията си, а за надеждата си, а именно – да бъде проведен един нормален, честен, прозрачен Конгрес, за да може да бъде чута волята на клубовете-членове на Българския футболен съюз", заяви членът на екипа на Димитър Бербатов – Петър Величков.

Юристът говори само ден преди изборния Конгрес, на който ще бъде определен новият президент на Българския футболен съюз.

"Конгрес, който ще премине по такъв начин, че няма да остави никакви съмнения след себе си и в крайна сметка хората ще останат с усещане за честен Конгрес, за добре свършена работа и за поставено на ново начало в развитието на българския футбол“, каза Величков за очакванията си за Конгреса на 15 март.

Той изрази надежда, че клубовете ще вземат нещата в свои ръце и няма да позволят да има машинации и корупция: „Не искам да говоря за това, защото казах каква е моята надежда, но действията на организаторите на Конгреса, разбирайте БФС, проличава желанието да се върнем по-скоро към стария начин на провеждане на Конгреси, а не към този стандарт, който беше постигнат на предпоследния Конгрес.

Хубавото в ситуацията е, че БФС не може да реши по какви правила ще бъде проведен Конгресът, ще бъде проведен изборът на новия президент и на новия Изпълком. Това ще реши залата, клубовете са тези, които са свободни да направят предложения в съответните процедури и залата е тази, която ще реши как да бъдат проведени изборите“.

„Не искам да взимам отношение по този въпрос. Като цяло нямам добри усещания. Делегатите трябва да разберат две неща. Първо, че всичко зависи от тях и те са онези, които ще поставят съответното начало за развитието на българския футбол, или ще го оставят в блатото, в което бе закаран българският футбол в последните 18 години. Знаете ли, всичко е толкова просто, толкова просто. От едната страна има едно статукво, което участва с пълна сила в последните години в управлението на българския футбол. От другата страна има една промяна. Делегатите трябва да бъдат смели, трябва да бъдат мъдри и да отговорят само на този въпрос – искат статуквото и да оставят футбола в блатото, или искат промяната. В промяната визирам четиримата кандидати, всеки със свои идеи“, завърши Величков пред dsport.