Петър Величков: Михайлов няма как да ме изгони

Това решение може да Конгресът на БФС, коментира членът на Изпълкома

Спорт
09:59 - 12 Юни 2021
2980
Петър Величков: Михайлов няма как да ме изгони

Партньорът на Димитър Бербатов в кандидатурата за президент на БФС Петър Величков, който днес не бе поканен на Изпълкома на БФС, нападна Борислав Михайлов. Бизнесменът не се изказа ласкаво за бившия вратар на България, за когото обяви, че живеел още в 80-те години на миналия век. Величков също така разкри, че е бил заплашван от момче в доста добро физическо състояние.

“От вашия сайт разбирам, че съм “изгонен” от Изпълкома. Няма как да стане това. Конгресът е този, който ще ме освободи от Изпълкома. Михайлов е прав, че по негова покана съм там, но конгресът е този, който избира и освобождава членовете на Изпълкома. А иначе истината е такава.

Просто не бях поканен на това заседание на Изпълкома. Не се сърдя на Михайлов. Знам, че под негова диктовка е направено това. Явно не би се чувствал комфортно в мое присъствие. Доста неадекватно действие, между другото, на човек, който постоянно повтаря да се чете Устава на БФС. Хубаво е да го чете и той. Попитайте го защо ме покани във втори пореден Изпълком? Аз за себе си знам истината, но не бих я споделил. Няма смисъл от това. Неведнъж казвам, че няма нужда от противопоставяне, а от промяна. И затова станах черен в очите на Михайлов. Така разбира той нещата, толкова е управленският му капацитет. Доскоро си мислех, че БФС с действията си и начина, по който работи е изостанал някъде в 90-те години, мое мнение разбира се, но след подобно изказване си мисля, че президентът в оставка Михайлов живее още някъде в 80-те години, във времето на комунизма.

Изпълкомът на БФС е колективен орган. По време на комунизма в колективните органи нямаше място за инакомислещи. Когато пред медиите членове на Изпълкома правят изказвания извън официалните пресконференции, те не изнасят информация, а когато аз като член на изпълкома изказвам мнение, което не харесва на Михайлов, вече е голям грях и едва ли не изнасям “секретна” информация.

Несериозно е това, но тук явно е въпрос и на капацитет. Аз бих го отиграл по друг начин. А иначе нееднократно съм заявявал, че уважавам всички членове на Изпълкома. Всеки е успял в областта, в която работи, там сме все сериозни и уважавани хора. Защо симбиозата между нас не успя, по мое мнение, и пропуснахме страшно много възможности, за да допринесем сериозно за развитието на футбола, би следвало този анализ да направи този, който предложи на конгреса този състав на Изпълкома. Само в главата на Михайлов говоря против членовете на Изпълкома.

Нямам основание да го направя по отделно за никого. Говоря, че като симбиоза ние не се справихме достатъчно добре и не изключвам себе си от тази симбиоза. И понеже Михайлов говори да не се излиза от добрия тон, бих го попитал за своя информация добър тон ли е да идва при мен някакво момче в доста добро физическо състояние и да ме пита дали съм искал децата ми да растат без баща и да ме “съветва” да не съм се занимавал повече с футбол”, сподели Величков пред Спортал.