Петър Волгин отказа да е в едно тв студио с Асен Генов

Новини
01:55 - 04 Септември 2019
7573
Петър Волгин отказа да е в едно тв студио с Асен Генов

Петър Волгин отказа да гостува на Нова телевизия заради... Асен Генов. В сряда сутринта журналиста от БНР трябваше да е сред коментаторите в предаването "Здравей, България", но часове преди това се отказа от изявата си, научавайки кой ще е опонента му в студиото. Волгин е категоричен, че не иска да е в едно студио с протестъра.

Ето какво написа самия Петър Волгин в профила си във Фейсбук:

"Колегите от Сутрешния блок на Нова ме поканиха да участвам в предаването им с коментар по повод нефелното писъмце на МвНР срещу Русия. Щях да приема поканата, ако уважавах поне малко другия поканен човек - Асен Генов. Влизал съм във всякакви спорове в електронни и печатни медии. Винаги съм приветствал наличието на множество гледни точки. Но категорично отказвам да заставам до хора, лишени от елементарно възпитание. Няма да разговарям с човек, станал известен с боядисването на паметници.
Няма смисъл да се диалогизира с някой, чиито исторически познания са почерпени от неонацистки сайтчета. Да седиш редом с такива лица означава да легитимираш тяхното поведение и историческа неграмотност. И понеже не желая да легитимирам невъзпитани и неуки персони, отказах да участвам. Мисля, че постъпих правилно".