Петър Волгин: С какви очи сега десните протестират?

Ако сте принципни, трябва да се радвате на Доган и такива като него, а не да протестирате

Коментар
22:23 - 09 Юли 2020
10310
Петър Волгин: С какви очи сега десните протестират?

Огромно лицемерие е точно "автентичната десница" да протестира срещу "частните плажове". От вчера "градското дясно" пребивава в състояние на истерична еуфория. Вече шият знамена, пеят, пият и се "зъбят на тирана". Заклеват се да "отвоюват държавата". Ребрандират ходенето на море като "революция". Сърце им вече не трае....

Обаче целият този напън е ужасно лицемерен, дори шизофренен. Защо? Защо именно "десните" трийсет години ни обясняваха какво ужасно нещо е държавата. Кълняха се, че държавата е абсолютното зло, което трябва да бъде премахнато, ако искаме да бъдем свободни. И, разбира се основен момент в дясната утопия беше, че всичко трябва да е частно. Не само заводите и земеделските земи, но и образованието, медицинското обслужване, културата. Защото само частното било добро и работещо, а държавното било тоталитарно и губещо.

Е, с какви очи сега протестирате срещу такива като Доган, които осъществиха мечтата ви! Направиха си частни пътища и плажове, като по този сбъднаха мокрите ви сънища. Всичко е частно. Ако сте принципни, трябва да се радвате на Доган и такива като него, а не да протестирате.

Разбира се, принципността никога не е била част от характеристиката на "автентично десните". Кълняха се, че никога няма да се коалират с ГЕРБ, пък после се пъхнаха под завивките на ББ. За да са по-близо до шкафчето. Така че е съвсем нормално никой нормален човек да не връзва на инфантилните им пърформанси.

Петър Волгин, на страницата си във Фейсбук