Петима арестувани за нападението над ръководството на „Хебър“

Новини
11:20 - 02 Декември 2019
2086
Петима арестувани за нападението над ръководството на „Хебър“

Сбиване на фенове и нападение на представители на ръководството на ФК "Хебър" (Пазарджик) с мача на "Локомотив София" отбелязаха уикенда. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и шефът на СДВР Георги Хаджиев дадоха брифинг, където дадоха повече подробности.

От Второ районно управление са започнали разследване за лица, които са съпричастни. Установени са петима души, сред които и изпълнителният директор на "Локомотив София", с наложена мярка за задържане за срок от 24 часа. Прокуратурата вече е сезирана за казуса и е образувано досъдебно производство за хулигански подбуди. Повдигнати са обвинения на три от лицата. Наложени са парични гаранции - на едното лице е за 2000 лв., а другите двама - по хиляда лева. 
 "Част от спортните мероприятия в София са с висок рисков фактор", отбеляза Георги Хаджиев. Отговорността по опазване на обществения ред по време на мача е от организаторите, в случая на клуба, който е домакин. Частната охрана не е взела адекватни мерки и тя ще бъде обект на проверка, уточни гл. секретар на МВР.

От брифинга стана ясно, че повечето столични футболни клубове имат сключени договори за сътрудничество с МВР, но органите на реда имат право да се намесват и без такъв да има такъв. Преди всяка среща се прави анализ колко рисков е даден мач, за да се обезпечат мерките за сигурност.

Арестите са заради нападение срещу представители на ръководството на „Хебър" (Пазарджик) по време на футболната среща на стадион „Локомотив" в събота. В сбиването се включили и други фенове на отбора домакин. Пострадали са няколко души.