Петима от РИК-Добрич с Covid, смениха ги

Останалите 8 не са под карантина, остават на работа за изборите

Новини
16:47 - 11 Ноември 2021
942
Петима от РИК-Добрич с Covid, смениха ги

„Петима членове на Районната избирателна комисия-Добрич, са положителни за Ковид и те са изолирани – в домовете си, няма информация да са в болница” – каза директорът на Регионалната здравна инпекция /РЗИ/ д-р Светла Ангелова.

Останалите 8 членове от общо 13-те не са каранитирани и остават на работа. Д-р Ангелова добави, че са тествани всички членове на комисията и останалите 8 души са отрицателни. По информация на РИК, те не са били контактни на заразените 48 часа преди първия положителен тест. По думите на д-р Ангелова, преди 14 ноември – деня на вота, осемте членове ще бъдат тествани още два пъти.Сред изолираните е и председателят на комисията Цонка Велкова.

Партиите и коалициите в Добричкия изборен район подават новите предложения на ЦИК. Централната избирателна комисия вече излезе с решение за три от смените. По предложение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на мястото та Явор Минев Георгиев е назначена Галина Пеева Пенчева. Представителят на коалиция „Демократична България – Обединение“ Живко Пенев Желязков е заменен от Христо Симеонов Симеонов. БСП заменя Галина Славкова Тодорова с Върбан Димитров Върбанов. Предложенията на коалицията „ГЕРБ-СДС” малко се забавиха. От офиса на коалицията казаха, че по обяд предложенията вече са подадени до ЦИК. 

Причината за забавянето е, че трябва да бъдат подписани от областния координатор на ГЕРБ Деница Сачева, която е и водач на листата в Добричка област. От ГЕРБ предлагат за председател на Районната избирателна комисия-Добрич, Мариян Няголов.”Той е с достатъчно опит в организацията и провеждането на избори, тъй като е бил два пъти председател на Общинската избирателна комисия в община Добричка. Второто предложение е за Атанас Вълков, който е бил член на предишната Районна избирателна комисия.