Петков: Антикорупционната комисия се е задейства само за единия заем на „Вълка“

Политика
13:05 - 15 Август 2024
964
Петков: Антикорупционната комисия се е задейства само за единия заем на „Вълка“

Антикорупционната комисия се е задействала вече сериозно с разследване на Вълка и заемът от 149 млн. лв. държавни пари, който е взел. Не виждаме обаче никакво действие по другия подобен заем от „Булрагтабак“. Тук въпросът е защо Антикорупционната комисия може да работи по единия заем, а не работи по другия заем, който е с почти същия размер. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

"За мен отговорът е ясен - Пеевски насочва към единия заем, но пази другия. Затова шефът на Антикорупционната комисия Славчев трябва да бъде премахнат. Разбрах, че и Бойко Борисов е съгласен за разследване на Антикорупционната комисия. Ако наистина е "за" разследването на "Булгартабак" нека го покаже с действия", допълни Петков.

"Разбираме, че не трябва да ходим на осми или девети избори, но е факт, че партиите в това Народно събрание си нямаме доверие. Според мен възможен вариант е всички да се откажем от постове и министри, а да помислим за общественик, който да е равно отдалечен от партиите", каза още той.