Петков: Гроздан Караджов беше спуснат от незнайни сили в последния момент

Новини
16:38 - 08 Юни 2022
4564
Петков: Гроздан Караджов беше спуснат от незнайни сили в последния момент

На кого ще разчита "Продължаваме промяната", след като ще управлява с кабинет на малцинството. Това беше основен въпрос към премиера Кирил Петков след като ИТН напусна управляващата коалиция. 

Вярвам, че всъщност има хора в ИТН, които също вярват в нашите принципи срещу корупцията. Вярвам, че те не разпознават министър Караджов. Той не е бил част от площадите, той беше спуснат в последния момент от някакви незнайни сили. Има потенциал в депутатите от ИТН да подкрепят нашето правителство, заяви премиерът Петков.

Българският народ много ясно видя, когато става дума за нулева толерантност към корупцията – Рашков беше лидерът в самото начало. Кое е по-добре министър Рашков да оглави КПКОНПИ или два имаме човекът, който е част от отбора на Цацаров?, попита Петков. 

Разчитаме изцяло, че ще минат промените, защото вярваме, че много хора, дори депутатите, не искат да бъдат част от една огромна потенциална корупционна схема, добави министър-председателят.

Петков обясни, че все още няма конкретни имена на министри, които ще заменят вече освободените места в кабинета. Нямаше и четворна коалиция досега, нямаше и партия, която да не е свързана със старите структури. Всяка седмица, откакто сме на власт се казва, че този кабинет ще падне, каза той.

Ние вярваме, че когато следваме правилните стъпки, ще видите, че България ще бъде променена от нас.

Нямаме конкретни имена, които в момента да споделим. Всяко име което предложим, ще спазва същите високи стандарти, обясни Петков на въпрос кои ще са новите министри, които ще заемат местата на Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радостин Василев.