Петков и Василев представят програмата, мълчат като гугутки за Канада

Политика
15:36 - 27 Октомври 2021
4485
Петков и Василев представят програмата, мълчат като гугутки за Канада
Кирил Петков и Асен Василев представят предизборната програма на "Продължаваме промяната". Харвардската двойка занимава публиката с теми за благоустройството на селските райони и данъците върху колите, но не споменава и дума за прясното решение на Конституционния съд, обявило бившия икономичеески министър за противокунституционно назначен.

"Продължаваме промяната" е едно обещание - че ще продължим това, което започнахме преди 4 месеца, със същата сила и енергия, но много по-голям отбор. Това заяви Кирил Петков в началото на представянето на предизборната програма на "Продължаваме промяната".

Само Кирил и Асен няма да я направят тази промяна, тя идва с всички нас заедно, допълни Петков.

"Не ползваме умно нашите възможности и сме на дъното по дигитализация, но имаме решения. Първото е нулева корупция. Така всяка година 8 млрд. лева ще влизат в държавата, а не в джобовете на определни хора. Облекчаване на административната тежест върху малкия и средния бизнес. Друга идея е създаване на борд между Министерството на икономиката и иновациите и Министерството на образованието. Така ще можем да привлечем редица българи, които в момента са в чужбина. Създаване на индустриални паркове е друго решение на проблемите в икономиката. Утвърждаване на България като логистичен и данъчен хъб. Ние имаме 10-процентен данък, но не успяваме да станем портал на други държави за европейския пазар", категоричен бе Петков при представянето на приоритетите в икономиката.  

"За да се развива икономиката, трябва да има свързаност и инфраструктура. За 12 години сме построили половин магистрала. Сега обиколихме Североизточна България и с очите си видяхме, че няма пътища. Няма ги и тунелите под Стара Планина. Без всичко това няма как да искаме нормално развитие на иконимката и държавата", добави от своя страна другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев.  

Образованието е втората основна визия, която представиха двамата. "Няма как да имаме развита икономика без добро образование. В момента в България образованието е на много ниско ниво. Учителите са предимно в предпенсионна възраст, а децата са функционално неграмотни. И тук разбира се има решения. Основното е парите да следват качественото образование и нито едно дете да не остане извън образователните програми. Образование и бизнес трябва задължително да са свързани", обяви Кирил Петков.