Петков: Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна

Новини
13:14 - 26 Юни 2022
2963
Петков: Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна

Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство. Това коментира премиерът Кирил Петков за политическата обстановка в страната.  

Относно оръжията той каза: „Не е имало директен внос от България за Украйна”, категоричен е министър-председателят.

Това, което сме обсъдили до този момент с изпълнителния съвет на "Продължаваме Промяната" е, че съставът ще бъде непроменен. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков.

"Всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат. Не искам да говоря още за отделни министри, защото докато нямаме подкрепата на независими депутати, не искам да влизам в конкретика", каза Петков.

Премиерът уточни, че няма да влиза в преговори с Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов и със Слави Трифонов.

"Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи нито една стъпка или изказване без разрешението на Слави Трифонов. За съжаление, и с него няма да можем да говорим, но с всички други сме готови да работим", уточни Петков.

Според него няма смисъл българското общество да влезе в поредна агония, ако "задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не да отиват в няколко фирми, както беше до сега опитът от ИТН".

"Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи за хората", допълни Петков.