Петков: Не ме е страх от вот на недоверие

Новини
13:55 - 15 Юни 2022
3811
Петков: Не ме е страх от вот на недоверие

Премиерът Кирил Петков изненада депутатите, като се появи изненадващо в парламента. Той прекара половин час в стаята на “Продължаваме промяната” по време на обедната почивка на депутатите.

Въобще не се притеснявам от вот на недоверие, увери журналистите премиерът. 

След това, преди да си тръгне, премиерът се спря за бързо в стаята на председателя на парламента Никола Минчев.

В стаята на “Промяната” дойде и вицепремиерът Асен Василев. Той обаче ще остане в парламента за дебатите по актуализацията на бюджета. Василев също отказа да разговаря с журналисти. 

След заседанието на МС, Петков заяви: "Борбата срещу мафията продължава. Не се хващайте в капаните, с които те се опитват да отвлекат общественото внимание". Това заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет. 

"Понеже се чуха всякакви инсинуации в НС по отношение на РСМ – от тук нататък нито един политически лидер не трябва да се упражнява в риторика по тази тема – защото МС взе решение в тази връзка. Темата за РСМ беше използвана за отвличане на общественото внимание. Защо днес точно беше избрано точно изслушването по тази тема – за да се напълнят новините именно с тази тема и да се избегнат дискусиите по една много по-важна тема на деня, която ще бъде докладвана от финансовия министър", подчера министър-председателят. 

По думите му междуведомствената комисия между МФ и МРРБ е открила 2,5 милиарда лева – пари, които е трябвало да бъдат платени за незаконни строежи. Тези средства е трябвало да дойдат от повишението на бюджета, поискан от регионалния министър. „Това е новината на деня. И това, което ние направихме, че останалите 550 милиона трябваше да минат през НС – показва, че сме били прави през цялото време. Сега, когато комисията завърши своята дейността – става ясно, че голяма част от строежите, за които се иска бюджет, за да бъдат платени – са незаконни. Именно затова сега се обсъжда темата Северна Македония”, категоричен е Петков.

Той коментира и вота на недоверие. "Този вот беше посикан в деня, в който заявихме, че германски граничари ще охраняват българската граница. Борбата срещу мафията продължава. Не се хващайте в капаните, с които те се опитват да отвлекат общественото внимание", подчерта премиерът