Петков: Не сме съгласни да платим цената на връщане на задкулисието

Още водим разговори за 121 депутати, обясни премиерът в оставка

Новини
14:26 - 07 Юли 2022
3970
Петков: Не сме съгласни да платим цената на връщане на задкулисието

Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението. Това заяви пред журналисти в парламента премиерът в оставка Кирил Петков.

По-рано днес той беше изслушан заедно с министъра на енергетиката в оставка Александър Николов от депутатите относно доставките и цената на природния газ.

На въпрос има ли вече 121 депутати, които да подкрепят бъдещо правителство с мандата на „Продължаваме Промяната“, премиерът в оставка отговори, че разговорът продължава. По думите му от „Продължаваме Промяната" много са искали да обърнат този разговор, да не бъде „подкрепяте или не подкрепяте“. „Имаме ясни политики, стратегии и законопроекти”, декларира Петков. 

"За пръв път аз участвам в изслушване, където искаха да кажем абсолютно класифицирана секретна информация за търговски договори, за цени. Ние ги помолихме да бъде закрито заседание и всички си тръгнаха. Даже хората, които бяха попитали въпроса - депутатите от ГЕРБ, ги нямаше в зала. Протече един разговор с останалите депутати и когато свърши цялото изслушване, те се върнаха обратно". Така премиерът в оставка коментира без конкретика какво се е случило при закрити врата на пленарната зала по темата за руския газ.