Петков: От 1 юли ще имаме нов бюджет

Новини
10:52 - 01 Юни 2022
3219
Петков: От 1 юли ще имаме нов бюджет

Актуализацията на бюджета ще се случи до края на месеца, а от 1 юли ще имаме нов бюджет.
Това обяви преди началото на редовното заседание на Министерски съвет министър-председателят Кирил Петков. Той допълни, че по време на заседанието предстои да бъдат обсъдени и нормативните изисквания за Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), които изискват 22 мерки до края на годината:

"Всяко едно от министерствата трябва да бъде запознато и да проведе правилните реформи с цел да получим парите до края на годината", обяви Петков. Припомняме, че с ПВУ страната ни трябва да получи близо 13 милиарда лева.

По темата с отпуснатата отсрочка за петролното ембарго премиерът посочи:

"Имаме дерогация за руския петрол до 2024 година. Ние сме единствената държава, която има подобна дерогация, въпреки че имаме пристанище. Това ще даде възможност на рафинерията ни да смени част от инсталациите си, като през това време да не се качва цената на горивото".

По думите на министър-председателят се очаква днес да има и доклад от вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова, която ще даде "точна информация за това как се придвижват украинските граждани на територията на страната".