Петков: Правим кабинет за цял мандат, стига сме си играли на избори

Новини
23:26 - 14 Ноември 2021
5025
Петков: Правим кабинет за цял мандат, стига сме си играли на избори

Аз ще бъда кандидат за премиер от "Продължаваме промяната", но това ще бъде въпрос на преговори, заяви пред БНТ Кирил Петков. Още утре формацията-победител  стартира разговори с партиите, с които ще търсят работещ кабинет.

Лидерът на ПП бе категоричен, че ще направят правителство за цял мандат. Няма повече да си играем на избори, отсече той.

Най-важният приоритет ни е да спрем корупцията. Тя в момента изяжда огромни ресурси и прави неефетивни системи като здравеопазването и енергетиката, каза лидерът на ПП.  

Без това не може да разрешим проблеми като адекватна здравна помощ, но Ковид кризата ще е най-големите бързи стъпки, с които трябва да се справим, обясни Петков.

Бих се ангажирал да влезем в директна кампания за максимално информаране на хората от ползите от ваксинация. Ще влезем в най-засегнатите болници, обеща той.

Ваксинациите няма да са задължителни, но трябва много усилена и информирана капания и да обясним защо трябва да се ваксинираме, допълни Петков.

Ще призовем симпатизантите на ПП да гласуват за Румен Радев на балотаж. Президетът се доказа  по време на съвместната ни работа – той слага българския  интерес преди всичко. Той е правилният човек за България, увери председателят на печелившата формация.

Не се плащим от врагове, ако до този момент са точили от обществения ресурс, които са се облагодетелствали от обществените поръчки – да, те ще бъдат наши врагове, отсече лидерът на ПП. 

Вярваме, че процентите ни ще се увеличат заради вота от чужбина. Би трябвало да сме доста близо до процентите, които обявихме в самото начало, каза Кирил Петков.

Обяви се за диалог с всички партии извън ГЕРБ и ДПС, за да могат да отворят възможност за работеща коалиция. Като първи партньор посочи "Демократична България", но и БСП и "Има такъв народ", с които имат общи цели - да се смени главният прокурор и да се спре корупцията.