Петков: Промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния вот

Защо се гласуват промени, когато българите спят?, пита съпредседателят на ПП

Новини
09:27 - 19 Ноември 2022
2165
Петков: Промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния вот

"Промените в Изборния кодекс са опит за кражба на демократичния вот на българите", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По думите му в НС трябва да се решават проблемите на хората, които са належащи в момента.

"Какво му е на Изборния кодекс, не разбирам, нали Борисов се хвали, че е победил с него. Защо посред нощите, когато българите спят, се гласуват промени, защо не го направиха в 3-4 заседания", запита той.

Никъде в Европа не съм виждал едни хора с чували да подменят бюлетини, каза той.

Според него не е нормално 15% от вота на местните избори през 2019 година да е невалиден. Те казват дайте да върнем избора, ама какъв избор - никой не иска да му бъде подменен вота, каза Петков.

Вчера, излизайки от сградата на НС, и виждайки целия площад и булевард пред Парламента пак ми даде надежда, че на хората им пука, каза той.

В сряда влизаме обратно в зала, за да предложим комисията, за да има нормален обществен дебат, ако те не се съгласят - то това означава, че те бързат за избори, допълни той в ефира на Нова телевизия.

Очаквам да се използва чл. 82 от правилника на НС и тези безумия със среднощното гласуване да се прекратят, после да отидем в зала и да гласуваме и ако има промени, се надявам президентът да сложи вето, каза Петков.

Вярвам, че трябва да има максимално обединение на демократичните общности и явяване с един кандидат. В София е абсолютно задължително да бъдем с един кандидат, рано е да се кажат имена, каза Кирил Петков и добави, че се надява да имат кандидат, който е срещу грешно наредените жълти павета и пейки за по 10 000 лева.

Занимава ме се с абсолютни глупости, вместо да говорим за политики. Безумно е в 9:00 Борисов да говори опорки и цялата парламентарна група да е там, те какво правят - той казва и те само натискат копчетата ли, запита експремиерът.

Що се отнася до опорките на ГЕРБ за затварянето на въглищните централи е увиснала след видео отговор на ЕК, че те няма да се затварят.