Петков: Рашков се бори добре като министър, имам му голямо доверие

Новини
12:57 - 02 Юни 2022
2210
Петков: Рашков се бори добре като министър, имам му голямо доверие

Антикорупционната комисия не прави нищо в този момент. Коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство. Това коментира премиерът Кирил Петков след като взе участие в поклонението на връх Околчица по повод отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Относно номинациите за ръководните органи - това ще бъде дълъг процес и всеки от коалицията ще трябва да посочи свой кандидат, поясни още министър-председателят.

По казуса за спрягания нов пост за Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ, Петков каза: „Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Аз лично му имам голямо доверие”, посочи той. И допълни: „За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме. Не е добре преди да е съгласувано с коалиционните партньори, да се говори по медиите”, добави още той.

Петков заяви, че няма да се направи нищо по темата за РСМ без парламента. „Това е решение, което трябва да се реши национално. Преди да вкарам този въпрос в парламента, правителството няма да направи нищо, без тази подкрепа”, уточни още той.

„Винаги сме готови да разговаряме с всички наши европейски партньори, ако имат някакви предложения, които са смислени. Те трябва да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, аз ще мина през българския парламент”, категоричен е министър-председателят.