Петокласничка: Стига училище, искам мъж

Детето избяга с батко след флирт във фейсбук, „младоженецът” отнесе 1000 лв. глоба за съжителство с малолетна

Изповеди
10:22 - 04 Април 2019
155519
Петокласничка: Стига училище, искам мъж

Поредният социален абсурд – петокласничка заразя училището и избяга от вкъщи, за да живее с „принца на мечтите си”. Ученичката от Кърджали остави чина си празен в пети клас и поиска да има мъж. Малолетната девойка, ненавършила 14 години, напуснала семейното огнище, след като се запознала с батко в интернет. Бъдещият абитуриент оплел малката във фейсбук, разкриха за 24rodopi.com отлично запознати с безумието, което е често срещано в региона.

Момичето разказало на родителите си, че иска да заживее с ученика от професионална гимназия в Кърджали, който бил в 12-и клас. Бащата и майката на детето обаче настоявали то да завърши поне осми клас. Въпреки това момата загърбила школото още в пети. След като навършило 14 години избягало с гаджето в Пловдив, където се укривали няколко дни.

С полиция родителите успели да си върнат щерката. Съвсем скоро обаче момичето отново избягало от дома си и заживяло при гаджето в къщата на баща му. Родителите се видели в чудо и били принудени да благословят любовта им. Тогава обаче се намесило българското законодателство.

Младият кандидат-жених влезе в съда в Кърджали. Магистратите го освободиха от наказателна отговорност, но му наложиха глоба в размер на 1000 лева.

„Това е и най-честото наказание за подобен род деяния, въпреки, че законът предвижда и лишаване от свобода. Съдът обаче се съобразява с факта, че деянието е доброволно и от двете страни. Случаи като този са наистина много за нашия регион”, коментира топ юрист от родопския град.

Снимката е илюстративна