Петричев: Някой да ни детронира, да е на нашето ниво

Спорт
18:58 - 18 Април 2024
4843
Петричев: Някой да ни детронира, да е на нашето ниво

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев сподели пред Дарик и dsport, че е много важно отборът, който успее един ден да детронира "орлите" и да ги свали от първото място, да е достигнал клуба от Разград спортно-технически и организационно.

"Ясно е, че в един момент Лудогорец няма да е шампион. Какъв съвет бихте дали на конкуренцията, която иска да свали Лудогорец от трона. Какво трябва да направи отбор Х, за да го стори?

Имало е през годините колебания в това дали да станем шампиони, или не. Не един или два пъти сме били на ръба. Искам да подчертая, че ако се е стигало до такава ситуация, ние сами сме си били виновни. Много е важно отборът, който ще успее да ни пребори и да стане шампион, да го направи по причината, че ни е достигнал и спортно-технически, и организационно, за да може да се представя добре в Европа, защото в крайна сметка за българския футбол е много важно отборите в Европа да имат едно добро лице, а не брашнян чувал.

Ние постигнахме добро ниво в евротурнирите и доста именити отбори си тръгнаха разплакани. Най-важното е да има една добра конкуренция и ако някой ни детронира, то да е, защото е достигнал до нашето ниво, а не защото ние сме го свалили.