Петя Аврамова: Изпълнихме всички ангажименти към избирателите си

Политика
19:10 - 27 Февруари 2021
1350
Петя Аврамова: Изпълнихме всички ангажименти към избирателите си

"ГЕРБ тръгва към победа в тези избори. Изпълнихме почти всички ангажименти към избирателите си. Агресивната кампания към успешните политики на партията не влияят върху подкрепата, която получаваме", това каза пред NOVA NEWS министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

За управлението след изборите министърът смята, че носенето на политическа отговорност е най-важно, от ГЕРБ са доказали, че могат да я носят. 
По отношение на свършената работа министърът на регионалното развитие и благоустройството сподели, че не всичко може да стане за един мандат, но голяма част от работата е започната и ще продължи.

"До 2024 г. ще бъде завършена автомагистрала "Хемус". БСП и други наши опоненти искат повече държава в икономиката, "Автомагистрали" е държавно дружество", отвърна Аврамова на едни от опозиционните критики. 

Относно срутищата и свлачищата напоследък министърът заяви, че е трудно да бъдат прогнозирани.

Тя информира, че на някои места ще бъдат монтирани датчици, които предварително да сигнализират за опасност от такива събития. "90 хиляди километра водопреносна мрежа в страната има нужда от подмяна и рехабилитация", заяви Аврамова. Тя допълни, че се предвижда това да се случи в следващото управление.