Петя Буюклиева става почетен гражданин на Асеновград

Всички кандидатури ще бъдат гласувани чрез таен вот на предстоящата сесия на Общинския съвет

Нещо за четене
10:16 - 16 Април 2019
2484
Петя Буюклиева става почетен гражданин на Асеновград

Певицата Петя Буюклиева е номинирана за званието "Почетен гражданин на Асеновград". Предложението е от инициативен комитет за приноса и заслугите на известната поп изпълнителка в културната история на града. До момента кандидатурите на още трима изявени в различни области асеновградчани са предложени за удостояване с престижното отличие, съобщиха от Общинския съвет. 

Сред претендентите са самобитната актриса и дългогодишна рецитаторка Виктория Стефанова, общественичката Николина Йочева, която е председател на най-големия пенсионерски клуб в града, а група асеновградчани предлагат с високото звание да бъде удостоен посмъртно и известния оперен певец Дамян Велчев.

Всички кандидатури ще бъдат гласувани чрез таен вот на предстоящата сесия на Общинския съвет на 24 април, дотогава в местния парламент могат да бъдат депозирани и нови предложения. 

Званието "Почетен гражданин" се връчва по традиция на тържествена церемония в Деня на Асеновград. Тази година заради европейските избори празникът ще бъде на 12 май, съобщи "Радио Пловдив".