Пикси Стойкович: Не заслужавахме да загубим

Спорт
11:15 - 17 Юни 2024
660
Пикси Стойкович: Не заслужавахме да загубим

Селекционерът на Сърбия Драган „Пикси“ Стойкович остана доволен от показаното от своите футболисти и съжали, че отборът му е загуби с 0:1 от Англия в мач от Група „C“ на Евро 2024.

„Получи се хубав мач, с качествена игра и от двата отбора. Англия е много силен съперник, но ние играхме смело и показахме стила, който искам да виждам. Със смените успяхме да направим това, което искахме - да контролираме мача и да накараме Англия да се защитава. Горд съм от играчите си, не заслужавахме да загубим. Гледаме смело напред“, заяви Стойкович след мача в Гелзенкирхен.

Опитният наставник се аргументира за оставянето на Душан Тадич на резервната скамейка: „Тадич остана на пейката по тактически причини - исках да влезе свеж през вторите 45 минути. Такава бе тактиката ни. Не съм доволен от резултата, но това е положението. Имаме достатъчно време да почиваме и да се възстановим. Ще направим каквото можем срещу Словения, но трябва да победим. Поздравявам играчите, не съм ядосан за нищо друго, освен за резултата. Не обичам да губя, но това е част от работата“.

„Райкович бе великолепен - той е страхотен вратар. Разполагам с трима такива в състава си. Преди няколко дни реших, че ще заложа на него и той не ме разочарова“, пък похвали вратаря Предраг Райкович сръбският селекционер.

Пикси направи сравнение между състава на Сърбия сега и този от Мондиала в Катар през 2022 г.: „Доста се развихме от тогава. Всички играчи са здрави и нямаме проблеми около състава, както бе в Катар. Всички са много мотивирани и опитват да дадат най-доброто от себе си. Духът в отбора е висок и направихме всичко възможно, за да отбележим. Ситуацията е добра, всички са готови за игра и останалото зависи от мен. В Катар бе истинска катастрофа - седем или осем играчи липсваха - трудно бе да сглобим боеспособен състав“.

„Ще видим каква е контузията на Костич. Тогава ще мине на прегледи. Той почувства болки в долната част на коляното. Може би става въпрос за сухожилия, но не мога да кажа в момента. Сега е сложил лед на коляното си, но утре ще знаем повече“, завърши селекционерът на Сърбия за принудителната смяна на Филип Костич.