Пилот от Рали Дакар почина от раните си след падане

52-годишният Пиер Шерпен претърпя инцидент със 178 км/ч в неделя

Спорт
11:44 - 15 Януари 2021
993
Пилот от Рали Дакар почина от раните си след падане

Френският пилот при мотоциклетистите Пиер Шерпен е починал от раните си след тежко падане на Рали Дакар, превръщайки се в първата жертва на надпреварата за тази година, съобщиха организаторите.

52-годишният Шерпен си отишъл от този свят по време на медицинското транспортиране до Франция, след като претърпя инцидент със 178 км/ч в неделя. „По време на транспортирането му с медицински самолет от Джеда до Франция, Пиер Шерпен починал от раните си, причинени от падането…на 10 януари“, се казва в изявление.

Португалският състезател Пауло Гонсалвеш почина миналата година по време на надпреварата, която е окачествена от мнозина като „най-трудното и екстремно рали“, припомня БГНЕС. Шерпен, който участваше за четвърти път на Рали Дакар, бе намерен в несвяст след падането си и бе закаран в болница в Сакака, преди да бъде качен на самолета за Джеда.

След спешна неврохирургична операция, предприемачът и любител на плаването бе поставен в индуцирана кома и се намираше в стабилно състояние преди транспортирането до Лил. „Аз съм аматьор, не искам да спечеля, а да изследвам пейзажи, които никога не бих имал възможност да видя. Всичко е вълнуващо – карането на мотоциклета, изживяването на страстта, опознаването на себе си“, каза по-рано Шерпен.