Пирин засили Етър към изпадане

"Орлетата" стигнаха до победата след обрат

Спорт
16:06 - 29 Март 2024
1827
Пирин засили Етър към изпадане

Пирин обърна Етър в Благоевград в първия мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Гостите от Велико Търново поведоха в 11-ата минута с гол на Йоаким Гонсалес, но Иван Тасев успя да изравни в 24-ата. Две минути преди края юношата на благоевградчани Мартин Георгиев отбеляза първия си гол в елита, за да донесе успеха на Пирин.

С победата "орлетата" събраха 25 точки на 14-ото място, а Етър остава закотвен последен с 10 точки от 26 мача.

Първата опасна ситуация бе още в 4-ата минута, но ударът на Георги Александров се отби в страничния стълб.

Етър поведе в резултата в 11-ата минута, когато Йоаким Карсела вкара красив гол от дистанция.

В 20-ата минута Пирин бе близо до това да изравни, но Мартин Величков успя с крак от движение да отрази удара на Иван Тасев.

Четири минути след това "орлетата" все пак успяха да се разпишат. Андрей Йорданов върна от аутлинията към далечната греда, където бе позициониран Тасев, а той прати топката в опразнената врата.

В 29-ата минута Аюб Абу отне топката и напредна към наказателното поле, след което пусна извеждащ пас за Юго Комано, който остана сам срещу Величков, но стражът успя да спаси удара на нападателя.

В края на първата част Венцислав Бенгюзов изведе Иван Тасев, който навлезе в наказателното поле, но изстрелът му бе прекалено неточен.

Втората част започна с шанс за Етър, но Максим Ковальов се намеси при изстрел на Иван Василев.

В 55-ата минута домакините поискаха дузпа в своя полза. Арно Лузайадио центрира отдясно в наказателното поле, където Данило Полонский се строполи на тревата след съприкосновение с Келиян Гюсъм. В крайна сметка обаче нарушение не беше отсъдено и след намесата на системата ВАР.

Две минути преди края на редовното време Юго Комано пусна пас в наказателното поле, а влезлият като резерва юноша на "орлетата" Мартин Георгиев прати топката зад Мартин Величков за 2:1.