Писателка, кандидат-депутатка от ГЕРБ: Не може всеки, който иска, да живее в София!

Новини
01:09 - 20 Май 2021
11909
Писателка, кандидат-депутатка от ГЕРБ: Не може всеки, който иска, да живее в София!

Напрежението сред родителите продължава да ескалира след първото класиране за детски градини и ясли, при което над 10 000 деца останаха без място. Мненията се поляризираха допълнително от изказване на писателката Анжела Димчева, която бе издигната за депутат от листите на ГЕРБ, че столицата е пренаселена заради хора от провинцията.

На въпроса как със заплата от 1000 лв. се плаща частна детска градина тя отговори: "Ако аз съм в общинския съвет, ще предложа една минимална заплата на родител, чието дете не е класирано, това е напълно достатъчно". Според нея причината за големия брой некласирани деца е пренаселването на София.

"Това беше грешка на Жельо Желев - да разреши без никакви критерии София да се заселва от провинцията. Не може селяндури да се тълпят безнаказано тук и да пречат на кореняците софиянци да живеят спокойно. Кажете ми в коя държава в света и Европа общината се грижи за всички деца и ги настанява в детски градини? Ами няма такова нещо", смята Анжела Димчева. И е категорична, че отговорността е на всеки гражданин.

"Аз съм си гледала моите две деца с разлика 6 години вкъщи, не са ходили на детска градина. Ако аз бях родена в Свищов, щях да си стоя в Свищов и да развивам местната икономика. Пустеят детските градини в страната. Ако трябва, няма да работят тук хората, ще им се осигури работа", добави още Димчева в скандално изказване. 

След като бе погната в социалните мрежи, Анжела Димчева обяви, че стои зад думите си и не смята, че трябва да се извини на някого независимо от заплахите, които е получила. "Докато не се въведе критерий за уседналост в София, ще е така! Не може всеки който реши да работи да идва тук, трябва критерий за ценз и постижения", категорична е тя.