Писателят Христо Стоянов: Загиваме с такива Маи и Корнелии

Топ
12:33 - 01 Април 2021
7014
Писателят Христо Стоянов: Загиваме с такива Маи и Корнелии

Христо Стоянов разглоби псевдолевите Мая Манолова и Корнелия Нинова с пост във фейсбук. Според писателя с такива Маи и Корнелии продължаването на човешкия род е под въпрос.

Ето пълния текст на коментара:

Мисля си - а работата на другите е да не подслушват мислите ми, - че след тези избори ще се разбере дали имаме отговорна политическа класа. Тъй като няма да има победител с абсолютно мнозинство, благодарение на което да се създаде един уют на управляващите, това ще е тест за опозицията доколко може да реагира национално отговорно.

Разбира се, че от индивиди като Корнелия Нинова и Мая Манолова не може да се иска, дори най-малкото не може да се изисква адекватно политическо мислене, единствената надежда е, че поне партиите могат, като колективно тяло, да реагират адекватно. Намираме се в ситуация, в която само отговорното политическо мислене може да създаде правителство, което ще се нагърби да ни преведе през пандемията и очакваната икономическа криза.

За целта не се иска ляво мислене. Също дясно мислене не се изисква. За измъкване от тази ситуация трябва адекватно мислене. Защото светът не е минавал през подобна ситуация, за да черпим от опита му. Да се учим от опита му. Въобще нашето поколение трябваше да изживее "контрасоциалистическата революция", да изживее пандемия, банкови сривове, приватизация и реституция...

Все неща, през които човечеството не е преминавало и ние не можехме да се учим от чуждия опит. Сега трябва да минем и през пандемията. И би трябвало да бъдем преведени през нея и икономическата криза без патетика, а с конструктивни предложения. Дори не с теснопартийни интереси и интригантстване. Трябва да се загърби кариеристичното мислене и жените не трябва да се правят на мъже, защото народът не е кобила за яхане. Народът хвърля къчове.

Ако оживее. Защото да не се окаже, че в борбите за партийно и политическо надмощие сме загубили по пътя народа си... И да се наложи Мая и Корнелия да си раждат народ в ситуация на нехаресвани моми. Защото имам усещането, че с тях няма мъж, който би си легнал. Дори под заплахата, че от това зависи продължаването на човешкия вид. Защото, за да продължиш човешкия вид трябва поне един да носи белезите на хомолуденс... Ами, това е...