Писателят Здравка Евтимова се срещна с българската общност в Париж

Култура
14:25 - 12 Юни 2024
2042
Писателят Здравка Евтимова се срещна с българската общност в Париж

По инициатива на Българско неделно училище „Иван Вазов“ и Българския културен институт в Париж писателят Здравка Евтимова се срещна с българската общност във френската столица.

Това споделят от екипа на образователното средище чрез публикация в своята официална Фейсбук страница. 

„Месец май бе богат на събития за Българско неделно училище „Иван Вазов“ в Париж и едно от най-красивите и емоционални бе именно срещата със Здравка Евтимова, която поведе публиката по стръмните пернишки чукари и край бреговете на река Струма“ – разказва учителят Петя Тенева и допълва, че по време на литературното събитие Евтимова е наградила децата, участвали в литературния конкурс „Вълшебното перо“, организиран от училището. 

Домакин на събитието бе Българският културен институт в Париж, в чиято зала ученици, преподаватели и родители от Българско неделно училище „Иван Вазов“, както и ценители на българската литература „се настаниха нетърпеливи да зададат своите въпроси и да се насладят на чувството за хумор и човешкото обаяние на твореца и писателя Здравка Евтимова“. 

„Благодарим Ви, госпожо Евтимова! Ще запазим скъп спомен за тази вечер, в която отново времето не достигна за всички споделени мисли, разкази, истории… Очакваме Ви отново при нас! До нови срещи!“ – пишат организаторите на събитието, пожелавайки на българската общност по-чести срещи с творци и писатели от България.