Пише се ЦСКА, чете се любов!

Спорт
00:01 - 05 Май 2022
5101
Пише се ЦСКА, чете се любов!

Разтърсван от проблеми и раздори, с опити да бъде съсипан и вкаран в миманса, ЦСКА празнува своя рожден ден. 74-ти! Любовта на милиони червени български сърца, които на 5 май празнуват по начин, по който се веселят на своя рожден ден, на близката половинка или на децата си! ЦСКА оцеля в бурите, оцеля сред омразата и властта, която обърна гръб на армейците, намигвайки на някои други. Но ЦСКА си е ЦСКА - голям, огромен, величествен!

ЦСКА е любовта на милиони, ЦСКА е смисълът на милиони, ЦСКА е всичко за милиони, ЦСКА е нещото, което дава смисъл на хората. На нормалната част от България! ЦСКА е клубът, давал незабравими мигове на привържениците на футбола, за които се говори и до днес. Ще се говори и за години напред, ще се предава от поколения на поколения.

О, да - ЦСКА не е печелил тилтата на България от 2008-ма, но ЦСКА спечели нещо много през това време - любовта, обичта, всеотдайността на хората. А когато тимът излиза на "Армията" под звуците на "Велик е нашият войник", те кара да настръхнеш, сърцето да тупти по различен начин и всеки път да си казваш: "Да, това е моят отбор!"

Времената за клуба са трудни, трудни са и за феновете, но всеки човек преминава през своите катаклизми в живота... ЦСКА премина, устоя на бурните ветрове, клубът оцеля, отборът съществува и е трън в очите на определени индивиди. ЦСКА не е това, което беше, но гигантът е заспал, изпаднал е в летаргия поради ред причини, но се пробужда периодично... Съвсем скоро ще го направи и ще бъде с мощен лъвски рев, присъщ за славната войниците на българска армия и на царя на животните!

15 май наближава, а възпитаниците на Алън Пардю трябва вече да са осъзнали, че не им предстои обикновен мач срещу вечния съперник, предстои им голяма гладиаторска битка, предстои им нещо голямо, като за футболисти, защитаващи честта на червената фланелка.

И за финал - ЦСКА е 31 пъти шампион на България, рекорд, който едва ли скоро ще бъде подобрен. А със своите два полуфинала в турнира за КЕШ и един за КНК отдавна е канонизиран като клуб, за да е най-успешният български отбор в европейските клубни турнири. Друг е въпросът колко глави на действащи футболни крале са паднали в София...

Това е ЦСКА! Честит рожден ден, сърца червени! Честит рожден ден, привърженици на най-успелия и най-големия български клуб - не само във футбола, а и във всички спортове!