Пиян и дрогиран шофьор убил сина на семеен лекар

Новини
19:49 - 25 Април 2023
3987
Пиян и дрогиран шофьор убил сина на семеен лекар

Семейният лекар д-р Гергана Николова разказа лична трагедия, докато коментираше инцидентите, които причиняват на пътя употребили алкохол или дрогирани шофьори пред NOVA.

"Темата е много голяма и за съжаление много сериозна. Когато говорим за шофьори, седнали зад волана, пили или употребили наркотични вещества, трябва да кажем, че вкъщи винаги има една майка, която чака детето си и може да не го дочака. Аз съм от хората, които не дочакаха сина си заради такъв шофьор“, призна д-р Николова.

„Искам да кажа на всички, които сядат така зад волана: Вие, имате майка, тя ви мисли и ви чака да се приберете вкъщи и да се обадите, че сте пристигнали. Всеки един от нас има деца, има близки, има родители и тогава, когато те са зад волана, той просто иска да се приберат живи и здрави вкъщи.

Съжалявам, че така емоционално говоря, но съм човек, който го е преживял от първо лице. Ще кажа само едно, че няма нищо по-важно от живота и от здравето. Не го казвам само като лекар, казвам го като човек, като майка, като родител, който седи и чака детето му да се прибере. Когато един родител изгуби дете, той губи своя живот“, каза още д-р Гергана Николова.