Пиян професионален моторист катастрофира в Ибиса

Спорт
16:50 - 06 Юли 2022
2963
Пиян професионален моторист катастрофира в Ибиса

Пилотът на Дукати в MotoGP Франческо Баная е катастрофирал на остров Ибиса, а полицията е установила, че италианецът е карал пил.

Новината съобщи местното издание Diario de Ibiza, според което Баная се е забил в канавка с шофиран от него Ситроен, като инцидентът е станал в ранните часове на вторник.

Пристигналите на място полицаи са установили с тестер за алкохол, че Баная е карал пил. В Испания разрешеното количество алкохол е 0,25 милиграма на литър, а резултатът на Баная е бил 0,87 mg/l. В катастрофата не са участвали други превозни средства и няма пострадали, като Пеко Баная е невредим.

От Дукати потвърдиха за инцидента, а Баная се извини с пост в социалните мрежи.

“Предишната вечер бях в Ибиса с приятели за парти в хода на паузата в сезона в MotoGP - написа Баная. - Празнувахме заедно победата ми в Гран При на Нидерландия. Тръгнах си от дискотеката към 3 часа след полунощ и преди едно кръгово предните колела на колата ми паднаха в канавката, като в инцидента не са участвали други коли или хора.

Тестът за алкохол, проведен от полицията показа, че алкохолът в кръвта ми е повече от разрешеното от законите в Испания.”

Баная даде още подробности за случката.

“Съжалявам за това, което стана, аз на практика не пия и това беше сериозна безотговорност от моя страна, която не трябваше да се случва - допълни Баная. - Извинявам се на всички и мога да ви уверя, че съм си научил урока. Никога да не сядам зад волана когато съм пил. Благодаря.”

Баная може да загуби шофьорската си книжка, заедно с това и правото да шофира за срок от една до четири години