Пияният шофьор , убил дете на пешеходна пътека снощи в София , бил с други 5 нарушения

15-годишно момче беше пометено от 37-годишен с 2,08 промила алкохол в кръвта

Новини
09:01 - 03 Септември 2023
7603
Пияният шофьор, убил дете на пешеходна пътека снощи в София, бил с други 5 нарушения

С 5 предишни пътни нарушения е Петър Тодоров, който вчера пиян на 2,08 промила уби дете на пешеходна пътека в София. 37-годишният мъж е задържан заради тежката катастрофа, пише 24 часа.

Първият му акт е от 2005 година. Оттогава има още 4 нарушения, санкционирани с фиш, като само едно от тях е за превишена скорост. Всичките му глоби са платени.

Снощи около 21,15 часа Тодоров блъсна и уби момче на 15 години. То пресичало на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Гурко” и ул. ”Цар Иван Шишман”, когато го ударила колата. Хората, седели на външните маси на близко заведение, видели удара. Те са разпитани като свидетели.  Тодоров бил в автомобила с жена и дете. Те също са дали показания.

Пробата с дрегер е отчела 2,08 промила алкохол в кръвта на мъжа. Тодоров е дал и кръвна проба, чакат се нейните резултати.

Очаква се по-късно днес дежурен прокурор от Софийска градска прокуратура да повдигне обвинение на П.Т., като го задържи за срок до 72 часа. От държавното обвинение съобщиха, че ще искат постоянен арест на шофьора убиец.

По данни на МВР, в петък, при проверки на Пътната полиция в страната са установени 32-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 са случаите с алкохол в кръвта над 1,2 промила, а седем водачи са шофирали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, уточняват от пресцентъра на вътрешното министерство.