Пламен Димитров: Синдикатите имат място в Националния кризисен щаб

Хората имат нужда от сигурност във времето на психоза, твърди лидерът на КНСБ

Новини
18:42 - 10 Март 2020
2571
Пламен Димитров: Синдикатите имат място в Националния кризисен щаб

"Трябва да има реалистични мерки срещу коронавируса - нито да са прекалени, нито да са под необходимото. В Нациоалния кризисен щаб трябва да има по-широко представителство - бизнесът вече поиска представителство за евентуални мерки, мисля, че и ние би трябвало да имаме представителство. Заради рисковете, които имат едно или друго решение към хората. Това заяви по телефона президентът на КНСБ Пламен Димитров по Канал 3 за евентуално включване на работодатели и синдикалисти в Националния кризисен щаб.

"Освен това смятам, че и работодателите, и ние имаме своите браншови структури, и трябва да ги активираме, картината е специфична навсякъде. Мерките трябва да имат и регионален характер, по сектори, фабрики", подчерта още Пламен Димитров.

По думите му в Северна Италия "фабриките работят все още, независимо от драматичната ситуация".

"Очевидно има решения, изключително тежки - в столовата по един на маса, по двама да влизат в лавките, разстояние между хората и т. н. - това са решили хората на място в дадената фабрика. Защото ако фабриката не работи, това не е добре и за работодателя, и за работниците", посочи президентът на КНСБ.

"Смятам, че всичко, което би дало някаква сигурност и на хората, и на обществото в тази психоза, би било полезно. И на бизнеса му е нужна сигурност, защото и пазарите, и заплатите са под въпрос. Все пак имаме осигурителна система, която би трябвало да поеме допълнителните рискове", завърши Пламен Димитров.