Пламен Марков: Думите на Гонзо са обидни

Добрата игра срещу Сърбия няма да промени нищо, заяви бившият национален селекционер

Спорт
12:01 - 22 Юни 2023
2163
Пламен Марков: Думите на Гонзо са обидни

"С малки изключения в представянето на националния отбор е ясно накъде вървим, а резултатите са най-прекият критерий за оценка. От време на време се появява лъч светлина, какъвто бе мачът със Сърбия, но няма тенденция. Липсата на последователност и закономерност в представянето е красноречиво и не дава основание за надежда, че футболът ни тръгва в положителна посока и по-добро спортно-техническо ниво", заяви Пламен Марков - последният треньор, класирал ни на голям форум - Евро 2004.

"Още преди 12-13 години казах какво трябва да се промени. При втория си престой в националния отбор посочих много грешки. Това бе причината да се откажа от професията си. Направих го, защото видях, че начина, по който българският футбол се управлява ще доведе до състояние, в което не искам да участвам. Разбира се, не успях да предвидя, че ще стигнем чак това дъно. За съжаление времето за промени бе тогава", допълни той.

Ето какво още каза пред "Тема спорт":

Сега вече е много късно и настоящето ръководство на футболния съюз не е способно да ги извърши.

В БФС няма хора визионери, които можеха да предвидят последствията и да ги предотвратяват. Аз видях, че нещата вървят в крайно лоша насока и прецених, че е най-добре да се оттегля, за да не участвам в това нещо. За голямо съжаление към днешна дата се оказвам прав, макар че много искам футболът ни да е на по-високо ниво.

Думите на Георги Иванов не звучат сериозно. Платени? От кого са платени? Подобни скандирания се чуват почти на всеки мач от родното първенство. И там ли привържениците са платени? Или трябва да им харесва продукцията и нивото, на които стават свидетели. Явно за хората в БФС е важно само да осигурят самолетни билети и 5-звездни хотели на футболистите…

Тяхната визия стига до там. За тях това е достатъчно за развитието на футбола ни. Дай Боже, Димитър Бербатов и хората от екипа му успеят в начинанието, с което са се нагърбили. Да ги наречеш “аматьори” при положение, че са покорили едни от най-високите върхове е смехотворно. Не знам дали те ще успеят, но искам да получат шанс, защото се видя, че настоящото ръководство се провали тотално. Думите на Георги Иванов звучат обидно за него, особено ако се смята за единственият професионалист".