Пламен Марков: Крайно време е да не съм последният треньор, класирал България за голям форум

Спорт
12:04 - 17 Октомври 2022
1800
Пламен Марков: Крайно време е да не съм последният треньор, класирал България за голям форум

Последният селекционер, който е класирал България за голям футболен форум Пламен Марков коментира представянето на националите.

В интервю за БНТ той даде мнение за жребия на националния отбор за квалификациите за Евро 2024 в Германия, където "лъвовете" попаднаха в една група с отборите на Сърбия, Унгария, Черна гора и Литва.

"Унгария в последно време показва развитие. Сърбия пък винаги е била фактор в европейския, а в не малко случаи и в световния футбол. Срещу тези два отбора винаги трябва да се играе с пълни сили. Няма кого да подценим. Да не би да сме много силни в момента? Всички отбори видимо напредват и се развиват", започна бившият селекционер.

Марков говори и за работата на новия наставник на националите Младен Кръстаич, който започна с две победи начело на "лъвовете".

"Прави добро впечатление, че залага на млади футболисти и хора, които досега не са получавали толкова шансове. Това е похвално. В България също разполагаме с достатъчно добри специалисти, но повечето от тях вече са употребени на клубно и на национално ниво", сподели Пламен Марков, който обърна специално внимание и на двубоя срещу Северна Македония.

"Играха сякаш това е най-важният мач в тяхната кариера. Публична тайна е, че ние не разполагаме с някакви изключителни таланти. Лидерите не се създават от треньори. Лидерите се създават на терена с тяхното поведение, но на този етап е много рано да се открояват такива футболисти в нашия отбор", заяви Марков.

Накрая бившият селекционер завърши с доза оптимизъм за бъдещето на националния отбор на България.

"Крайно време е аз да престана да бъда последния треньор, класирал националния отбор за голям форум", сподели Пламен Марков.