Планирали терористична атака на Ел Класико

Спорт
12:10 - 25 Октомври 2022
1829
Планирали терористична атака на Ел Класико

През февруари 2020 г. се появи коронавирусът и през този период цяла Европа беше под карантина, футболните първенства бяха спрени, целият свят беше затворен... Такава ситуация предотврати страхотна касапница в едно от най-големите дербита "Ел Класико".

А именно преди две години джихадист от Ислямска държава планира да атакува “Камп Ноу” с дрон, пълен с експлозиви. Планът му не се е осъществил, защото първенството беше прекъснато от март до юни. По-късно, когато футболът се възобновява, той е арестуван и осъден на три години затвор.

Засега възрастта на терориста не се съобщава, знае се, че е работил в редица барове и е влязъл в Ислямска държава за "бърз процес на радикализация".

През пролетта на 2020 г. той се свърза с препоръки да „пречисти място в рая“ поради грехове в живота си като консумация на алкохол и неподчинение на религията.

Планът му е бил дронът да долети отвън и да се взриви, когато влезе в най-големия стадион в Европа. За щастие подобен сценарий, който би бил световна трагедия, беше избегнат.