Плашат известна журналистка с изнасилване и убийство

Патриция Кирилова сезира полицията и прокуратурата за груби закани срещу себе си в социалните мрежи

Крими
18:17 - 17 Март 2019
18741
Плашат известна журналистка с изнасилване и убийство

Известната пиар експертка и лайфстайл журналистка Патриция Кирилова е потърсила закрила от МВР. Популярната в светските среди блондинка, нашумяла като специален репортер на първия таблоид у нас – в. „Нощен Труд”, твърди, че е била подложена на интернет и телефонен тероризъм. Тя е била многократно заплащвана от непознати мъже, пише в последния си брой седмичника „Уикенд”, позовавайки се на разговор със самата Кирилова.

Миналата седмица, Патриция се е обърнала за помощ към СДВР и прокуратурата. Полицията веднага е установила кои са хората, заплашвали я с физическо насилие, и са ги извикали на разпити. Журналистката пък отсича, че се е записала на курсове по самозащита.

„Истината е, че съм притеснена. Такива заплахи не съм получавала дори в мутренските времена, когато правех проблемни репортажи и вечно имаше недоволни от някоя публикация... Благодаря на разследващите полицаи от СДВР, много бързо реагираха и виновниците бяха разкрити и привикани на разпит”, разказва Патриция Кирилова, цитирана от в. „Уикенд”.

Един от агресорите е служител в Министерство на отбраната, друг е застраховател в Разград, трети е общински съветник от град Павликени, четвърти живее в Скопие, а пети е търговец на играчки от столичния жк „Люлин”.

На 18 ноември 2018 г. тя е атакувана грубо в мрежата за първи път. Пише й Маринчо Кожухаров от Павликени. Той недоволства, че журналистката дръзнала да критикува Владимир Путин. Диалогът бързо излиза от рамките на добрия тон, следват откровени заплахи, които Патриция е запазила.

Следват още куп закани, някои от които  са за грубо изнасилване и дори убийство. Патриция Кирилова е категорична, че ще заведе и частни дела срещу всички, които са я обиждали и заплашвали чрез социалните мрежи.

 Патриция Кирилова е притеснена от заканите