Плашат с арест в Сърбия играч на Реал Мадрид

Лука Йович е нарушил карантината в западната ни съседка, президентът му е бесен

Новини
11:02 - 20 Март 2020
2850
Плашат с арест в Сърбия играч на Реал Мадрид

Една от звездите на Реал Мадрид Лука Йович е заплашен с арест в родината си Сърбия лично от президента Александър Вучич. Футболистът се прибра в Белград, след като първенството в Испания бе спряно. Той трябваше да се самоизолира в апартамента си за 14 дни.

Йович обаче бе забелязан да се разхожда в Белград, което доведе до напрежение в социалните мрежи. Президентът на Сърбия Александър Вучич вече обяви, че ако някой наруши карантината той ще бъде арестуван.

В същата ситуация попадна и друг сръбски футболист, който играе в чужбина. Става дума за играча на италианския Асколи Никола Нинкович, който също се е прибрал в Белград и е в местен хотел.

Очаква се прокуратурата да започне преследване спрямо Йович по наказателни обвинения за напускане на апартамента му в централния квартал Врачар, където е трябвало да остане в самоизолация. Той е заплашен от глопа и присъда от 1 до 12 години затвор, какъвто е закона в Сърбия.

"Мисля, че двамата съжаляват за стореното, но ще им изясня, че животът на нашите сънародници е много по-важен от техните милиони", каза президентът на Сърбия Александър Вучич.

В същия тон реагира и министър председателят на западната ни съседка Ана Бърнабич. „За съжаление, ние имаме отрицателни примери, зададени от нашите футболни звезди“, каза Брнабич.

Лука Йович вече използва социалните мрежи, за да се извини за стореното, но от друга страна обвини и хората, които е трябвало да го инструктират какво не трябва да прави. "Много съжалявам, но някои хора не са си свършили работата, като не са ми дали правилните инструкции как да действам по време на изолация", каза той.