Племенник на Симеончо изригна: Отровиха футболистите ми!

Роднината на Сакскобурготски е собственик на два футболни клуба в Италия

Актуални новини
16:12 - 16 Май 2023
2424
Племенник на Симеончо изригна: Отровиха футболистите ми!

Емануил Филиберто Савойски, племенник на Симеон Сакскобурготски, обяви, че футболистите от неговия клуб „Реал Аверса” са били натровени с храна нарочно преди мача им с „Рагуза” в Сицилия.

„Имаше атака срещу футболния ми клуб и срещу играчите ми, които отидоха в болница заради натравяне”, написа гневно наследникът на Савоите. Според него това е нападение и срещу него самия, и срещу град Аверса. Принцът вече написал оплакване до министъра на спорта, но се е обърнал за съдействие и към собствените си адвокати.

Емануил Филиберто Савойски е собственик на клуба „Реал Аверса”, който купи през април посредством акционерното дружество „Каза Реале Холдинг”. Преди него обаче племенникът на Сакскобурготски купи и друг клуб в област Кампания – „Савоя калчо” в Торе Анунциата.

50-годишният принц, внук на последния италиански крал Умберто II, разказа пред медиите и одисеята на играчите си преди мачa им в Сицилия. Според него отборът трябвало да играе решителна среща срещу „Рагуза”, която трябвало да определи кой от тях остава в група „Д”. Затова и още от четвъртък били в сицилианския град.

„Да оставим настрана факта, че подобни мачове би трябвало да се играят на неутрални терени. Отборът ми беше в един 4-звезден хотел в Рагуза. От събота играчите ми започнаха да се оплакват от силни болки, от повръщане и дизентерия. Отидоха в „Бърза помощ”, но лекарите там се опитаха да омаловажат проблемите им и ги пратиха обратно в хотела. Една от докторките на следващия ден пък я видяхме на резервната скамейка на „Рагуза”, на който била лекар”, оплака се Емануил Филиберто, цитиран от "24 часа".

Шефове на „Аверса” поискали отлагане на мача, но това било отказано с думите, че ако играчите не се явят на терена, ще загубят срещата служебно. Затова отишли да играят, но загубили 6 на 0. Принцът каза, че вече е направил оплакване срещу хотела и че сега ще искат официално мачът да се играе отново. Федерацията вече поискала извършването на серия от изследвания, за да се разбере какво точно е отровило играчите.

Президентът на „Рагуза калчо” Джузепе Трапани пък обяви, че щял да заведе дело за клевета срещу Емануил Филиберто заради „неприемливите му и безумни твърдения”, с които намеквал за заговор, дело на „Рагуза калчо”.

Принцът пък отговори, че е против „онези маниери, характерни най-вече за Юга, които петнят футбола. Бих приел отпадането от група „Д”, но на базата на показаното на терена при честен и хубав мач. Ако съм купил „Савоя” и „Аверса”, и ако се опитвам да създам Академия, то е за да прокарам определени стойности”. Принцът допълни, че в крайна сметка играчите му били приети в болница в Салерно, на връщане от Рагуза.