Плевнелиев накарал Деси Банова да напусне прогнозата за времето

Бившият президент мотивирал и помогнал на любимата си да смени попрището

Новини
12:08 - 10 Септември 2024
1861
Плевнелиев накарал Деси Банова да напусне прогнозата за времето

Росен Плевнелив подтикнал, макар и индиректно, Деси Банова да загърби прогнозата за времето, която дълги години водеше в ефира на Нова тв. Окрилена от подкрепата на бившия президент, 45-годишната блондинка се решила да смени попрището и резултатът е авторската й поредица „Тук и сега“, която стартира през 2022 г. в предаването „Събуди се“.

Деси, която е част от екипа на Нова тв от 1998 г., изпитала необходимост да излезе от зоната си на комфорт и да се захване с нещо по-сериозно, след като връзката й с бившия президент се задълбочила. Предвид авторитета му, а и вече като госпожа Плевнелиева, Деси желаела да се види в друго амплоа. Освен това, бившият президент веднага подкрепил любимата си, с която на 17 юни празнуваха 6-та годишнина от сватбата си, като й помогнал дори с контакти, така че да интервюира интересни събеседници в ефира на Нова тв. Затова блондинката е казвала, че без подкрепата и съветите на съпруга си, едва ли би била толкова смела за такава кардинална промяна в кариерата си. Макар рубриката й вече да се е утвърдила в ефира на медията, Деси продължава да се допитва до съпруга си по професионални въпроси.

За връзката на Деси Банова и Росен Плевнелиев се разбра през есента на 2017 г., когато „Уикенд” за пръв път разкри отношенията им. Двамата се запознават доста по-рано. Тогава блондинката, която е завършила „Туризъм“ в УНСС, работи като синоптик и репортер, вече с доста успехи зад гърба си. През 2014 г. Деси е поканена да участва в 11-ия международен форум за времето и климата в Париж. Документалният й филм „Климатични аномалии“, излъчен в ефира на Нова тв, е представен и на престижен форум в централата на ООН, отново през 2014 г. Като негов автор Банова е поканена да участва в срещата в Ню Йорк, посветена на глобалната промяна на климата заедно с 12 популярни лица на времето от цял свят. Присъствали и над 100 държавни лидери. Тъкмо в Ню Йорк Деси среща Росен Плевнелиев. Тя имала задача да направи репортаж за събитието, в което участва, и затова проверила кой още от българската делегация присъства на форума. Така научила, че и президентът е там. Деси Банова нямала директен контакт с него, а с неговия ПР, и уговорката била да се чакат в 10 сутринта пред сградата на ООН.

Синоптичката и другите 11 популярни лица на времето, поканени на форума, разполагали с една камера, предоставена от организаторите, и работели по график. Затова тя заявила от рано, че се нуждае от присъствието на оператор, но той не пристигнал. Тогава видяла колега синоптик от китайска телевизия. Деси Банова го помолила да заснемат интервюто й с президента. Приели, но поискали синоптичката да помоли президента да даде интервю и за китайската телевизия. Деси била впечатлена от отзивчивостта на Росен Плевнелиев, както и от подготовката му по темата, а именно климатичните проблеми.

През 2017 г. Деси Банова и Росен Плевнелиев, чийто мандат като президент вече е приключил, се срещат на церемонията на фондация „Стоян Камбарев“ на Деси Тенекеджиева. Синоптичката поздравила вече бившия държавен глава и му споменала, че имат обща снимка от 2014 г., направена от неин американски колега. Това станало повод за разговор, а и за контакт, тъй като Росен Плевнелиев поискал Деси да му изпрати снимката от интервюто, което й дал пред сградата на ООН в Ню Йорк.

„Благодарение на Нова тв срещнах любовта“, казвала е Деси Банова, като е допълвала, че през 2014 г. Росен Плевнелиев гледал репортажа й с негово участие. Когато през 2017 г. започват да общуват, бившият президент я похвалил за професионализма. Комуникацията им се задълбочила и в края на годината вече се говореше за връзката им, като съвсем очаквано интересът бе голям.

Деси Банова и Росен Плевнелиев сключват брак през 2018 г. И за двамата това не е първи брак. През октомври, 2018 г. се ражда синът им Йоан. Деси има пораснала дъщеря Йоана от предишния си брак, а Росен Плевнелиев – двама сина. „Забавляваме се с децата, обичаме да сме сред приятели, да танцуваме, разходките“, сподели Деси Банова наскоро какви са със съпруга й в личния си живот.