Плевнелиев: Отдавна трябваше да изгоним руските шпиони

Не може точно на 6 септември Радев да говори, че вече нямаме идеали, възмутен е предшественика му

Топ
08:48 - 13 Септември 2019
4722
Плевнелиев: Отдавна трябваше да изгоним руските шпиони

Росен Плевнелиев изказа подкрепата си за властта относно скандала с т.нар. руски шпиони. Според президента (2012-2017) България даже е закъсняла с острата си реакция.

"Автентичен е този шпионски скандал, подкрепям действията на българските служби, дори са малко закъснели, руска хибридна атака наистина има. През 2015 г. по време на евроизборите имаше голяма кибер атака. Аз два пъти съм свиквал съвета за Национална сигурност, именно заради заплаха от Русия. Факт е, че има много тежка дейност на Русия в България, голямо количество разузнавачи. България трябва да покаже характер - Естония, Литва, Черна гора, Македония, се сблъскаха с такива проблеми и действаха максимално бързо, при нас е малко по-бавно", каза Плевнелиев.

Президентът не пропусна да критикува остро наследника си на поста Румен Радев. "Дотам сме я докарали, че президентът в реч, която би следвало да е обединителна на 6 септевмври в Пловдив, да казва: "Ами ние отдавна нямаме идеал, забравили сме кой е нашият идеал и цел". Нима това е така? От друга гледна точка какво ни казваше не кой да е, а Апостола на свободата - за чиста и свята република и равенство с европейските народи. Това е част, ако щете от дезинофрамицята, ако можем да загубим цел и посока", коментира още Плевнелиев.