Плевнелиев: Радев и ПП са русофили и популисти

Опитват се да заметат всичко под масата за трагедията в Граф Игнатиево, заяви бившият президент на България

Новини
18:35 - 15 Септември 2024
1835
Плевнелиев: Радев и ПП са русофили и популисти

"Трябва да има честно разследване на трагедията в авиобаза Граф Игнатиево. Шефът на ВВС трябва да си подаде оставката. Отново се опитват да се замете всичко под масата. Не може тези двама пилоти да участват в някаква шоу акция, вместо да се готвят за полета си. Говоря за акцията на един български президент, който искаше да купи "Грипен", а накрая се качи на F-16. Искам да виждам повече реална подготовка на пилотите, а не участия в шоупрограми", заяви президентът Росен Плевнелиев, който коментира последните събития в България.

"Да, партиите се държат неадекватно, но президентът Румен Радев не може да се държи така. Той атакува всяка една партия и действа на принципа разделяй и владей. Целта му е да вземе властта след две години. Това съм го казвал много пъти.

За съжаление България падна в плен на популизма. Популизмът трови демокрацията. На следващите избори, ако не променим подхода от популистки към демократичен, няма да тръгнем напред. Бойко Борисов е натрупал достатъчно политическа мъдрост.

Да, той обича да се снима пред магистрала, но е готов да подпише едно споразумение за управлението на държавата. "Продължаваме промяната" са популисти.

Изрчино казвам само ПП и не споменавам ДБ. ПП говорят популистки относно отношенията си с ГЕРБ и Борисов. Нека си бъдат против, но аз винаги съм ги питал за какво са "за". Не виждат ли, че путинският режим се настанява в България и русофилът Радев превзема властта?", попита Плевнелиев.

"ДПС са корпоративна партия. Разцеплението в ДПС може да е полезно за другите партии", обяви Росен Плевнелиев по Нова телевизия.