Площад „Славейков“ става галерия на открито за тазгодишното издание на „Алея на славата“

Новини
17:24 - 17 Септември 2024
821
Площад „Славейков“ става галерия на открито за тазгодишното издание на „Алея на славата“

Международната плакатна акция „Контакт“ е част от тазгодишното издание на „Алея на славата“. Експозицията е разположена на площад „Славейков“ и ще остане там до 30 септември, съобщават организаторите.

„Контакт“ е плакатна акция, посветена на 30-та годишнина на Международното триенале на сценичния плакат. Тя „съживява“ проект, започнал преди десет години, за да го обогати с нови произведения на автори от цял свят, чиито плакати са израз на възможните и невъзможни контакти и на идеята, че всички сме свързани“, разказват от екипа. 

По думите им локацията е средищна за нашия град и чрез нея триеналето отстоява възгледа, че мястото на плаката е в откритата обитаема среда, превръщайки един от знаковите столични площади в ярка и ефектна галерия на открито.

Сред участниците в акцията са както утвърдени майстори на плаката от света и България, така и млади художници, включително и дебютанти. Творци от 17 държави предлагат своите авторски интерпретации на темата в нейните различни измерения - глобални и лични; интимни и социални, представяйки многоликите ѝ превъплъщения като любов и омраза, природа, космос, технологии, война и мир, болка и радост, приятелсто и човеколюбие, посочват още организаторите.