По български: Ето'о хвърли оставка, Изпълкомът не му я прие

Бившият национал беше разследван и за уреждане на мачове

Спорт
13:41 - 06 Февруари 2024
2600
По български: Ето'о хвърли оставка, Изпълкомът не му я прие

Бившият нападател на Барселона Самуел Ето'о хвърли оставка като шеф на федерацията по футбол на Камерун, но тя не беше приета от местния Изпълком.

Действията на Ето'о са следствие от отпадането в 1/8-финалите на турнира за Купата на африканските нации след 0:2 от Нигерия.

На събиране в Яунде Ето'о е депозирал оставката си и е призовал и хората от Изпълкома да сторят същото, но вместо това той е получил вот на доверие и нещата продължават в познатото русло.

"Продължаваме да работим за развитието на камерунския футбол", пише в комюнике на централата.

В началото на октомври гръмна скандал, свързан с неговото име. Ето'о е разследван от държавните власти по подозрение, че е повлиял на резултатите от няколко мача в родината си.

Според медиите той е уредил няколко мача в полза на един отбор - Виктория Юнайтед, за да може клубът да влезе в първа дивизия.

На тези тежки обвинения Ето'о отговори чрез свои съдружници с изявление, в което отрича обвиненията.

Твърди се, че освен бившия нападател на Барса, е разследван корупционен случай със замесени още 40 души.

"Всяка смела политика, която носи промяна, предизвиква и съпротива сред хората, които са готови на всичко, за да избегнат загубата на приходи поради корупция. От няколко месеца тези хора избраха да организират кампания от злонамерени атаки срещу г-н Ето'о", се казва в изявление на близки до известния футболист и настоящ първи човек на камерунския футбол.

Същата публикация гласи, че "различни лица" не избират каквито и да било начини да опетнят името на Ето'о, за да го принудят да предаде на някой друг позицията, на която е законно избран на 11 декември 2021 г.