По български: Разделение на лагери изяло главата на Бундестима

Световните шампиони от 2014-а година за втори пореден път дори не успяха да излязат от групите

Спорт
12:57 - 08 Декември 2022
2003
По български: Разделение на лагери изяло главата на Бундестима

Сериозно разделение на лагери в отбора на Германия е една от причините за разочароващото представяне на Бундестима на Световното първенство в Катар. Световните шампиони от 2014-а година за втори пореден път дори не успяха да излязат от групите и да продължат към елиминационната фаза на шампионата на планетата.

Според материала в германската авторитетна медия основна вина за разделението носи селекционерът Ханзи Флик, защото толерирал прекомерно футболистите на Байерн Мюнхен. Това подразнило много от останалите играчи.

Проблемите стартирали още преди първия мач на Маншафта срещу Япония. Тогава Мануел Нойер и Леон Горецка са настоявали целият отбор да позира на общата снимка със закрити усти в знак на протест срещу забраната на ФИФА за носенето на капитанската лента One Love. Повечето техни съотборници били против.

Разделителните линии продължили да се разрастват в хода на мача. Мнозина германски национали били изненадани от решението на Флик да замени Илкай Гюндоган с Горецка. След въпросната промяна „самураите“ стигнаха до обрата от 0:1 до 2:1.

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген бил изключително ядосан от ролята си на резерва. Той не записа нито една игрова минута на Мондиал 2022.

От „Билд“ посочват още една грешка на Ханзи Флик. Специалистът настоятелно заложи на Никлас Зюле, с когото се познават от времето им в Байерн Мюнхен. Централният бранител записа пълни 90 минути във всички три мача въпреки слабото си представяне срещу Япония. В същото време Нико Шлотербек и Матиас Гинтер седнаха на резервната скамейка, като вторият се появи в игра едва за финалните секунди на срещата срещу Коста Рика, спечелена с 4:2.